1. چه زمانی باید در سامانه کارآموزی ثبت نام کنم؟
    تابستان هر سال، دانشجویان دانشکده برای کارآموزی به شرکت های مختلف نرم افزاری و سخت افزاری مراجعه می­کنند. برای آنکه بتوانید به موقع، کارآموزی خودتان را شروع کنید، حتما! باید در اواخر اردیبهشت و قبل از شروع امتحانات ترم بهار، شرکت مورد علاقه خودتان را پیدا کرده باشید. البته، برای شروع روند کارآموزی پیش نیازهایی وجود دارد.
  2. پیش نیازهای اجباری برای اخذ درس کارآموزی و شروع روند آن چیست؟
    شما تا پایان ترم بهار قبل از شروع کارآموزی باید حتما 80 واحد پاس کرده باشید. در غیر این صورت نمی­توانید درس کارآموزی را اخد کنید.
  3. من پیش نیازهای اخذ کارآموزی را دارم، دقیقا باید چه مراحلی را طی کنم تا واحد کارآموزی را به اتمام برسانم؟
    جزییات مراحل کارآموزی در روندنمای زیر نمایش داده شده است.
  4. هر یک از مراحل کارآموزی در چه تاریخی باید انجام شود؟ در چه تاریخی باید گزارش کارآموزی را تحویل دهم؟
    لطفا به صفجه تقویم کارآموزی مراجعه کنید.
  5. چه شرکت هایی برای کارآموزی بهتر است؟ استارتاپ برم یا شرکت بزرگ؟
    ما لیستی از شرکت هایی که قبلا از دانشجویان دانشکده، کارآموز گرفته اند را در اختیار داریم که اینجا می توانید ببینید. تجربه ای که به دست آوردیم این است که شرکت های کوچکتر و استارتاپی انتخاب بهتر و موفق­تری بوده اند. پیشنهاد می کنیم این ویدئو کوتاه از "جک ما" را هم ببینید که میگه قبل از 20 سالگی دانشجوی خوبی باشید، قبل از 30 سالگی در شرکت های کوچک کار کنید و ...
  6. من گرایش سخت افزار هستم آیا می توانم در شرکت های نرم افزاری کارآموزی کنم؟ (این سوال به صورت بر عکس هم ممکن است پرسیده شود)
    در این خصوص منعی از سمت دانشکده وجود ندارد.
  7. آیا می­توانم در آزمایشگاه پژوهشی اساتید کارآموزی را انجام دهم؟
    خیر، یکی از مهمترین اهداف کارآموزی، خروج از فضای دانشگاه و نزدیک شدن به فضای کسب و کار و آشنایی با مناسبات حرفه­ای در محیط کار است. از این رو، جز در موارد بسیار محدود، امکان گذراندن کارآموزی در دانشکده و یا آزمایشگاه­های پژوهشی پیشنهاد نمی­شود.
  8. چه زمانی باید درس کاراموزی را ثبت نام کنم؟
    اگر پیشنیازهای انجام کارآموزی را کسب کرده اید(80 واحد پاس شده)، حتما در اولین تابستان پیش­رو، در سامانه کاراموزی ثبت نام و کارآموزی خود را انجام دهید. سپس، بلافاصله در اولین ترم پاییز پس از تابستانی که کارآموزی رفتید، باید در سامانه گلستان ثبت نام کنید.
  9. استاد کاراموزی من کیست و باید چه چیزی به ایشان تحویل دهم؟
    پس از ثبت نام در سامانه کارآموزی و انجام مراحل اولیه، شما باید فرم 2 را در سامانه آپلود کنید. سپس بر اساس روند نما که در سوال 3 کامل توضیح داده شده است، به هر دانشجو یک استاد کارآموزی تخصیص می­یابد. لطفا با مراجعه به سامانه کارآموزی از استاد کاراموزی خود مطلع شوید. در پایان کارآموزی باید به استاد خودتان گزارش کاراموزی را تحویل دهید. با این حال برخی از اساتید ممکن است، از شما اطلاعات بیشتری در مورد نحوه کار ساعات حضور در محل شرکت و ... داشته باشند. بنابراین، حتما پیشنهاد می­کنیم بعد از اطلاع از اینکه استاد کارآموزی شما چه کسی است، به استاد خود مراجعه کنید و در مورد کارآموزی و مواردی که باید به ایشان تحویل دهید، گفتگو کنید.
  10. گزارش کاراموزی چند صفحه است و چه بخش هایی دارد؟
    به طور معمول گزارش کارآموزی حدود 30 صفحه است و نکات زیر در نوشتن آن باید رعایت شود:
    • گزارش به زبان فارسی است.
    • رعایت نکات نگارشی و نوشتاری ( مانند استفاده از فونت مناسب فارسی مانند BNaznin یا شبیه به آن، علامت گذاری مناسب، استفاده از نیم ­فاصله و ...) مطابق با مواردی که در کلاس شیوه ارائه مطالب تدریس می­شود، الزامی است.
    • گزارش شما حتما باید عنوان، چکیده، مقدمه و نتیجه­ گیری مناسب داشته باشد.
    • سرفصل­های گزارش باید مطابق با قالب گزارش نویسی باشد.
    • بودجه بندی گزارش شما باید مطابق با جدول زیر باشد:
      چکیده و مقدمه مجموعا 2
      معرفی شرکت/سازمان محل کارآموزي 1
      شرح کلی فعالیت شرکت/سازمان محل کارآموزي 1-2
      شرح فعالیتهاي مرتبط شرکت/سازمان با رشته تحصیلی 1-2
      هدف از کارآموزي 2-3
      فعالیت­هاي انجام شده 1-2
      شرح فعالیتهاي کارآموزي (بخش اول توضیح در مورد تکنولوژی های مورد استفاده) 10-15
      شرح فعالیتهاي کارآموزي (بخش دوم گزارش کار از جزییات فعالیت­های انجام شده)
      این بخش مهمترین بخش گزارش و مبنای تصمیم گیری برای Pass یا Fail شدن شما است.
      15-20
      نتیجه ­گیری 1-2
    • اگر گزارش شما، حاوی Copy/Paste مطالب از وب سایت ها، مجله ها و ... باشد، به عنوان تقلب در نظر گرفته می­شود و نمره شما Fail خواهد شد.

  11. چند واحد باید پاس کرده باشم تا بتوانم کارآموزی بروم؟
    تا قبل از شروع تابستان کارآموزی، حداقل 80 واحد پاس شده باشد.
  12. من تعداد واحد کمتری پاس کرده ام، اما علاقه­مند هستم در کارآموزی شرکت کنم. آیا این امکان وجود دارد؟
    خیر، کسانی در سامانه کارآموزی باید ثبت نام کنند که قصد دارد در ترم پاییز بعد از کارآموزی، در درس کارآموزی در سامانه گلستان ثبت نام کنند بنابراین اگر شرط 80 واحد را ندارید در سامانه کارآموزی ثبت نام نکنید.
  13. آیا برای شرکت در کارآموزی باید واحد های مشخصی پاس کرده باشم؟
    اگر واجد شرط 80 واحد هستید، پیش نیاز لازم برای کارآموزی را دارید. اما اکیدا توصیه می­کنیم برای اینکه یک کارآموزی موفق داشته باشد برای گرایش های نرم افزار و سخت افزار دروس زیر را پاس کرده باشد و حتی المکان پیش از شروع کارآموزی این دروس را مرور نمایید.
    عمومی برنامه نویسی پیشرفته- مستقل از اینکه گرایش شما چیست، در اکثر مواقع در محل کارآموزی شما باید برنامه نویسی انجام دهید. تسلط کامل بر یک زبان برنامه نویسی یک پیشنیاز برای کارآموزی موفق است. در ضمن پیشنهاد می­کنیم، حتما پیش از شروع کارآموزی با یک یا دو تکنولوژی که در محیط کار عملی موردنیاز است ( مانند Mobile Programming، Web Programming، Client-Side Technologies، Back-end Technologies ( تسلط نسبی داشته باشید.
    نرم افزار درس پایگاه داده و درس تحلیل و طراحی ( مهندسی نرم افزار 1)
    سخت افزار درس ریزپردازنده و درس شبکه

  14. چرا باید شرکت موردنظر خودم را در سامنه کارآموزی ثبت کنم و سپس منتظر تایید باشم؟
    مسئول کارآموزی دانشکده، شرکت­های پیشنهادی شما را بررسی می­کند تا از لحاظ کیفی پیش شرط-های لازم برای کارآموزی را داشته باشد. موارد زیر به صورت عمومی بررسی می­شود: آیا شرکت وب­سایت دارد؟ آیا شرکت تلفن و آدرس مشخصی دارد؟ آیا کسب­وکار شرکت به رشته متقاضی مرتبط است؟ و ...
  15. آیا می توانم در ترم غیر تابستان در کارآموزی شرکت کنم؟
    خیر
  16. استاد کارآموزی از من در هنگام تحویل گزارش چه چیزهایی می پرسد؟
    شما باید آمادگی داشته باشید که سوال های احتمالی استاد کارآموزی را پاسخ دهید. مواردی از قبیل: چه تکنولوژی­هایی استفاده کردید؟ نقش شما در شرکت چه بوده است؟ کدها و Artifact هایی که تولید کرده اید چه بوده است و آن­ها را ارائه کنید و ...
  17. من در تابستان خوابگاه ندارم، برای کاراموزی چه کنم؟
    واحد کارآموزی دانشکده نمی­تواند به شما نامه درخواست خوابگاه بدهد. پیشنهاد ما این است که در شهر محل زندگی خودتان، یک شرکت کامپیوتری پیدا کنید و در آن جا کارآموزی خود را انجام دهید.
  18. آیا بهتر است در شرکت های استارتاپی کارآموزی بگذارانم یا شرکت های بزرگ و قدیمی؟
    معمولا ورود به شرکت های قدیمی و بزرگ مستلزم این است که شما یک مهارت خیلی قوی داشته باشید و در مصاحبه های کارآموزی موفق باشید. مزیت کارآموزی در شرکت های استارتاپی این است که در مدت کوتاه­تری می­توانید، وارد فعالیت های جدی­تر و مهم­تر شوید.
  19. چه موقع به استاد کاراموزی سر بزنم؟
    طبق تقویم کارآموزی، بعد از اینکه استاد کارآموزی شما مشخص شد، از استاد کارآموزیتان وقت بگیرید و نظر ایشان را در مورد نحوه گزارش نویسی و شروط مد نظر ایشان بپرسید.
  20. نامه های کارآموزی چیست و به چه دردی می خورد؟
    در سامانه کارآموزی دو نامه وجود دارد که باید در زمان مربوطه (طبق تقویم کارآموزی) پر شود. فرم1: معرفی نامه شما است. شما این نامه را باید به امضای مسئول کارآموزی دانشکده (دکتر محمود نشاطی) برسانید و به شرکت محل کارآموزی خودتان تحویل دهید. فرم2: این نامه توسط مدیر کارآموزی شما درشرکت مربوطه، امضا می­شود و به منزله تایید شروع کارآموزی شما است. ­ طبق تقویم کارآموزی ، در زمان مقرر باید این فرم را پس از مهر و امضای شرکت، اسکن کنید و در سامانه کارآموزی بارگذاری کنید.
  21. چه مهارت هایی لازم است که در هنگام کاراموزی داشته باشم؟
    واقعیت این است که برخی از نیازمندی­های مهارتی که در محیط کار برای شما موردنیاز است، در دروس رسمی دانشکده تدریس نمی­شود. برخی از شرکت های بزرگ کامپیوتری، مجموعه ای از مهارت ها را که شما باید در حین ورود به محیط کار داشته باشید را آماده کرده اند. پیشنهاد می کنیم به آن­ها سر بزنید. مثلا آموزش های کاربردی جهت آمادگی به کار شرکت حصین
  22. آیا در محل کارآموزی، کسی به من آموزش می دهد؟
    معمولا این طور نیست مگر اینکه خیلی خوش شانس باشید. واقعیت این است که در کارآموزی باید کار را در حین انجام آن یاد بگیرید و به همین دلیل نمی­توانید بدون مهارت اولیه، کارآموزی خوبی را تجربه کنید. حتما سعی کنید قبل از شروع کارآموزی تکنولوژی های مربوطه را از مدیر خودتان بپرسید و قبل از شروع کارآموزی، کتاب یا فیلم های مربوط به آن را ببینید.
  23. چرا فناوری های موردنیاز در محل کار، در دانشگاه به من آموزش داده نمی شود؟
    فناوری های مورد استفاده در محل کار، سال به سال در حال تغییر است. همه ساله فن­آوری های جدیدی به بازار عرضه می­شود که درسال بعد برخی از آن­ها دیگر قدیمی هستند و کارایی خود را از دست داده اند. نکته مهم این است که پایه و اساس این فناوری­ها، ثابت هستند و همان دروسی هستند که در دانشکده­های مهندسی کامپیوتر تدریس می­شوند. اگر شما مفاهیم پایه­ای را به خوبی فراگرفته باشید، یادگیری یک فناوری جدید، زمان زیادی از شما نمی­گیرد.
  24. آیا می توانم در کارآموزی دورکاری کنم؟
    خیر
  25. آیا لازم است که برای کارآموزی رزومه داشته باشم؟ رزومه خوب چه ویژگی هایی دارد؟
    اگر شرکتی برای کارآموزی نمی­شناسید، باید برای شرکت های مختلف درخواست بفرستید. نحوه رزومه نویسی در درس شیوه ارائه مطالب تدریس می­شود. به طور کلی، باید رزومه شما، علاقه های شما ( مثلا Front-end یا Back-end) و همچنین مهارت های شما ( مثلا یک نفر جاوا را خوب می داند و یک نفر جاوا اسکریپت و موبایل( را نشان دهد. سعی کنید نمره های خوب خودتان را در رزومه بگذارید و حتما نکایت استایل و فونت مناسب را برای رزومه نویسی مدنظر داشته باشید.
  26. نامه های کارآموزی را باید به چه کسی تحویل دهم؟
    فرم1 باید توسط مسئول کارآموزی دانشکده (دکتر محمود نشاطی) امضا شود و آن را به مدیر کارآموزی خودتان در شرکت مربوطه تحویل می­دهید. فرم 2، باید توسط مدیر کارآموزی خودتان در شرکت مربوطه مهر و امضا شود و در سامانه کارآموزی بارگذاری می­شود.
  27. برای دریافت امضای مسئول کارآموزی دانشکده (دکتر محمود نشاطی) چه زمانی و به کجا مراجعه کنم؟
    اگر سوالی در مورد فرایند کارآموزی دارید، حتما بخش FAQ را خوانده باشید و اگر پاسخ سوالتان را نگرفتید مراجعه نمایید. برای گرفتن امضا، می توانید طبق ساعت های اعلام شده در برنامه اتاق 230 به ایشان مراجعه نمایید.